Utö värdshus fisksoppa

Utö värdshus fisksoppa
Foto: Andreas Söderberg

En god fisksoppa är inte dumt. Servera gärna med ett gott vitlöksbröd.

Vitlöksbröd är något som passar utomordentligt till den här soppan.

12 mars 2010
4

Du behöver

  • 200 g fisk eller skaldjur
  • 100 g fänkål
  • 100 g purjolök
  • 200 g gul lök
  • 15 g vitlök (ca)
  • 3 dl fiskbuljong
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 5 dl vatten
  • 4 dl grädde
  • Salt & vitpeppar
  • cayennepeppar

Gör så här

  1. Skär fänkålen och den gula löken i 5 mm stora bitar, halvera och skölj purjolöken, skär den i 3 mm skivor.
  2. Fräs fänkål, purjolök och den gula löken. Tillsätt saffran och fräs ytterligare en minut.
  3. Tillsätt vin, vatten och fiskbuljong. Låt koka ihop.
  4. Tillsätt grädden och smaka av med kryddorna.
  5. Soppan ska ha en smak av syra från vinet, styrka från cayennepepparen.
  6. En smak av vitlök skall finnas, samt mildas ner till krämig ton med grädden.
  7. Saffranet ska finnas mellan samtliga smaker.
  8. Vid servering tillsätt gärna gösfilé eller annan trevlig vit fisk samt lite kräftstjärtar.
Kommentera receptet

Fler goda recept