Lammfärsbiff med färskpotatis-knyte och fetaostdressing

Lammfärsbiff med färskpotatis-knyte och fetaostdressing
Foto: TV4

Lammfärsbiff med färskpotatis-knyte och fetaostdressing

0

15 ingredienser

Bjud på lammfärsbiff med knyten av färskpotatis och dressing gjord på fetaost.

Se kocken Ola Mattsson i Nyhetsmorgon här!

Ingredienser

portioner4
  • 600 g lammfärs
  • 1 ägg
  • 1 dl vatten (för att få en smidig och saftig smet)
  • krydda (ex salt, vit-cayennepeppar-och svartpeppar, vitlök timjan)
  • 400 g färskpotatis, kall kokt
  • 4 gröna sparrisar
  • 1 rödlök
  • 1 röd paprika
  • 60 g smör
  • salt
  • svartpeppar
  • 50 g fetaost
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 klyftor vitlök
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Lammfärsbiffar:
  2. Hacka timjan och vitlök fint.
  3. Lägg färsen i en rymlig bunke och knäck i ägget.
  4. Tillsätt resterande ingredienser och blanda väl.
  5. Forma till 4 stycken 150 g biffar.
  6. Potatisknyten:
  7. Skär ner potatisen, sparrisen, löken och paprikan i 2x2 cm bitar i en bunke.
  8. Smaka av med salt och peppar.
  9. Vik ett aluminiumfolie-ark så att det bildar en påse.
  10. Fördela grönsakerna i 4 påsar och lägg i lite smör.
  11. Vik ihop så att det blir tätt och lägg dom sen på grillen i 5 minuter. Eller ugnen på 190 gr i cirka 5 minuter.
  12. Fetaostdressing:
  13. Smula ner fetaosten och riv ner vitlöken i crème fraichen.
  14. Blanda ihop och lägg i en skål.
  15. Krydda endast med lite färskmalen svartpeppar.