Lammfärsbiff med färskpotatis-knyte och fetaostdressing

Foto: TV4
Lammfärsbiff med färskpotatis-knyte och fetaostdressing
15 ingredienser
Bjud på lammfärsbiff med knyten av färskpotatis och dressing gjord på fetaost.
Ingredienser
- 600 g lammfärs
- 1 ägg
- 1 dl vatten (för att få en smidig och saftig smet)
- krydda (ex salt, vit-cayennepeppar-och svartpeppar, vitlök timjan)
- 400 g färskpotatis, kall kokt
- 4 gröna sparrisar
- 1 rödlök
- 1 röd paprika
- 60 g smör
- salt
- svartpeppar
- 50 g fetaost
- 2 dl crème fraîche
- 2 klyftor vitlök
- svartpeppar
Gör så här
- Lammfärsbiffar:
- Hacka timjan och vitlök fint.
- Lägg färsen i en rymlig bunke och knäck i ägget.
- Tillsätt resterande ingredienser och blanda väl.
- Forma till 4 stycken 150 g biffar.
- Potatisknyten:
- Skär ner potatisen, sparrisen, löken och paprikan i 2x2 cm bitar i en bunke.
- Smaka av med salt och peppar.
- Vik ett aluminiumfolie-ark så att det bildar en påse.
- Fördela grönsakerna i 4 påsar och lägg i lite smör.
- Vik ihop så att det blir tätt och lägg dom sen på grillen i 5 minuter. Eller ugnen på 190 gr i cirka 5 minuter.
- Fetaostdressing:
- Smula ner fetaosten och riv ner vitlöken i crème fraichen.
- Blanda ihop och lägg i en skål.
- Krydda endast med lite färskmalen svartpeppar.