Ugnsbakad lax med tomater & bönor
Ugnsbakad lax med tomater & bönor
11 ingredienser
Ingredienser
- 600 g laxfilé
- 3 tomater
- 1 rödlök
- olivolja
- salt
- peppar
- 1 förp svarta bönor
- 1 ask gul körsbärstomat
- 0,5 dl färsk gräslök, hackad
- 50 g parmesanost
- torkad basilika
Gör så här
- En av de enklaste recepten som finns och smakar dessutom ljuvligt! Passar både till vardags och till fest!
- Sätt ugnen på 175 grader. Lägg laxfilén i en ugnsfast form. Strö på salt och peppar. Skala och hacka rödlöken. Skär tomaterna i mindre bitar. Fördela lök och tomater på laxfilén. Skölj bönorna ordentligt. Halvera coctailtomaterna. Lägg bönor, coctailtomater, hackad gräslök och lite olivolja i en skål. Blanda om och smaka av med salt och peppar. Fördela bönblandningen runt fisken. Hyvla parmesan över och strö lite torkad basilika på. Ugnsbaka i ca: 20 minuter