Fiskgryta med vitlök och saffran

Ola Lauritzson

Fiskgryta med vitlök och saffran

13 ingredienser

Lyxigt med spännande smaker.

Här hittar du en

GI-vänlig matsedel för två veckor, lunch och middag

.

Ingredienser

portioner
  • 250 g lax
  • 250 g vit fisk
  • 100 g skalade räkor
  • 100 g musslor utan skal (de på burk går bra)
  • 2 fänkål
  • 1 purjolök
  • 2 förp krossade tomater [ca 400 g/st]
  • 4 klyftor vitlök
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 2 förp saffran
  • 1 dl olivolja

Till servering

  • aioli

Gör så här

Fiskgryta

  1. Skiva alla grönsaker och stek snabbt i olivoljan i kastrull.
  2. Häll i de krossade tomaterna.
  3. Tillsätt fiskbuljong, ca 7 dl vatten, saffran och vitt vin.
  4. Låt puttra några minuter och lägg i fisken som du skurit i bitar.
  5. Låt sjuda tills fisken blivit kokt.
  6. Precis innan servering häller du i musslor och räkor.
  7. Servera i skål och klicka saffransaioli på toppen.

Snabbaioli

  1. Den enklaste Pressa vitlök och blanda den med majonnäs tillsammans med saffran).