Fiskgryta med vitlök och saffran
Fiskgryta med vitlök och saffran
13 ingredienser
Ingredienser
- 250 g lax
- 250 g vit fisk
- 100 g skalade räkor
- 100 g musslor utan skal (de på burk går bra)
- 2 fänkål
- 1 purjolök
- 2 förp krossade tomater [ca 400 g/st]
- 4 klyftor vitlök
- 2 fiskbuljongtärningar
- 2 dl torrt vitt vin
- 2 förp saffran
- 1 dl olivolja
Till servering
- aioli
Gör så här
Fiskgryta
- Skiva alla grönsaker och stek snabbt i olivoljan i kastrull.
- Häll i de krossade tomaterna.
- Tillsätt fiskbuljong, ca 7 dl vatten, saffran och vitt vin.
- Låt puttra några minuter och lägg i fisken som du skurit i bitar.
- Låt sjuda tills fisken blivit kokt.
- Precis innan servering häller du i musslor och räkor.
- Servera i skål och klicka saffransaioli på toppen.
Snabbaioli
- Den enklaste Pressa vitlök och blanda den med majonnäs tillsammans med saffran).