Skaldjurssallad med avokado och romsås

4 röster
25 min
4
Skaldjurssallad med avokado och romsås
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
25 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 5 dl kokt quinoa
  • 1 dl salladsärtor (eller sockerärtor)
  • 1 rödlök
  • 1 kruka krispsallad (eller annan sallad)
  • 1 dl kokta gröna ärtor
  • 0,5 dl färsk dill, hackad
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 msk citron, saft
  • 2 avokador
  • 2 dl skalade räkor
  • 2 dl kräftstjärt
  • 2 ägg, hårdkokta
  • 2 dl gräddfil
  • 0,5 dl stenbitsrom (eller ishavsrom)
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Skölj quinoan ordentligt och koka enligt anvisningarna på paketet.
  2. Strimla sugarsnapsen eller sockerärterna på längden. Skala och finhacka rödlöken. Bryt salladen i bitar och lägg upp på ett stort fat tillsammans med den kokta quinoan.
  3. Tillsätt alla grönsaker, dill, olivolja och vinäger och blanda. Strö på lite salt, nymald svartpeppar och pressa lite citronsaft över.
  4. Skala avokadon, ta bort kärnan och skär i mindre bitar. Fördela räkor och kräftstjärtarna över salladen och garnera med dill, de hårdkokta äggen och avokado.
  5. Blanda alla ingredienser till romsåsen och lägg en klick på salladen.
  6. Receptet kommer från boken GI in the city utgiven av ICA Bokförlag.
22 april 2010