Okonomiyaki med tonkatsusås

Okonomiyaki med tonkatsusås
Foto: Tv4
Frida Ronge
Frida Ronge

Okonomiyaki med tonkatsusås

24 ingredienser

20 m

Okonomiyaki med tonkatsusås, svamp och salladslök blir en härlig huvudrätt att servera i helgen.

Ingredienser

portioner

Okonomiyaki

  • 6-8 ägg
  • 2 dl mjölk (eller växtbaserad mjölk)
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 krm salt
  • svartpeppar, nymald
  • 1 msk dashimoto pulver (japansk fiskbuljongpulver)
  • 200-300 g vitkål, finstrimlad
  • ca 300 g ostronskivling (king oyster eller annan svamp)
  • smör (eller rapsolja)
  • ca 4 msk rapsolja (till stekning)

Topping

  • 4 msk majonnäs
  • 6 salladslökar, finskivade
  • 2 msk rostade sesamfrön
  • bonitoflakes (inte nödvändigt)

Tonkatsusås

  • 0,5 dl worcestersås
  • 2 msk ostronsås
  • 2 msk soja
  • 2 msk mirin
  • 1 msk risvinäger
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk ljus sirap (honung eller björksocker)
  • 0,5 krm chilipulver (gärna shichimi togarashi)
  • 2 tsk senapspulver

Gör så här

Okonomiyaki

  1. Vispa ägg och mjölk i en bunke.
  2. Tillsätt mjöl, bakpulver, salt och peppar samt dashimoto och blanda ordentligt till en jämn smet. Tillsätt kålen och blanda ytterligare tills kålen blivit mjuk.
  3. Stek svampen gyllenbrun i smör eller olja och lägg svampen åt sidan.
  4. Tillsätt lite olja i stekpannan, lägg i cirka 2 dl kålsmet och stek gyllenbrunt på ena sidan.
  5. Lägg på den stekta svampen, men spara lite till topping, och tryck till den med stekspaden så den fastnar i kålpannkakan. Vänd försiktigt och stek den gyllenbrun på andra sidan.

Topping

  1. Lägg kålpannkakan på en tallrik och toppa med majonnäs, tonkatsusås (se recept nedan), salladslök, stekt svamp, rostade sesamfrön och bonitoflingor.

Tonkatsusås

  1. Koka alla ingredienser ca 10 minuter på låg värme tills det tjocknar. Förvara i kyl.
  2. Såsen klarar sig cirka 1 månad i kylen om den är väl förpackad.