Okonomiyaki – japansk kålpannkaka

POPULÄRT
Okonomiyaki – japansk kålpannkaka
Foto: Tv4
Frida Ronge
Frida Ronge

Okonomiyaki – japansk kålpannkaka

12 ingredienser

20 m

Okonomiyaki är en japansk kålpannkaka som är en perfekt rätt att både äta till lunch och middag.

Ingredienser

portioner

Pannkaka

  • 150-200 g vitkål, finstrimlad
  • 3 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • ca 1 krm bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 dl mjölk (växtbaserad eller vanlig)
  • 2 msk rapsolja

Topping

  • 2 msk majonnäs
  • ev. 2 msk tonkatsusås
  • 3 salladslökar, fint skivade
  • ev svamp, stekt
  • 1 msk sesamfrön, rostade
  • 1 bladsallad

Gör så här

Pannkaka

  1. Blanda vitkål, ägg, mjöl, bakpulver, salt, peppar och mjölk i en bunke.
  2. Häll lite olja i stekpannan. Lägg i cirka 2-3 dl kålsmet och stek gyllenbrunt på ena sidan och tryck med stekspaden så kålen fastnar i pannkakan.
  3. När pannkakan stelnat vänder du den försiktigt och steker den gyllenbrun även på andra sidan.

Topping

  1. Lägg kålpannkakan på en tallrik och toppa med majonnäs, tonkatsusås, salladslök, eventuellt lite stekt svamp och rostade sesamfrön.
  2. Servera med salladsblad vid sidan.