Okonomiyaki
Okonomiyaki
14 ingredienser
20 m
Den här kålpannkakan från Japan har snabbt blivit riktigt populär även här i Sverige. Toppad med bonitoflingor, inlagd ingefära och smakrik sås blir den snabbt en favorit.
Ingredienser
- 1 tsk buljongpulver (konbu dashi buljongpulver)
- 2 dl vatten
- 160 g vetemjöl (eller glutenfritt mjöl)
- 0,25 tsk salt
- 0,25 tsk strösocker
- 480 g vitkål, tunt skivad
- 40 g salladslök, finskivad
- bovetepuffar
- 4 ägg
Topping
- bonitoflakes
- okonomiyakisås (eller Tonkatsusås)
- inlagd ingefära, hackad
- aonori (sjögrässtrimlor)
- olja (till stekning)
Gör så här
- Lös upp buljongpulvret i vattnet.
- Häll mjölet i en bunke och tillsätt salt och socker. Häll sedan i dashibuljongen och ställ åt sidan.
- Dela upp kål, salladslök och bovetepuffar i fyra skålar. Tillsätt ett ägg i varje skål tillsammans med en fjärdedel av mjöl/dashi-mixen, blanda väl.
- Hetta upp en panna och tillsätt lite olja. Platta ut mixen i pannan till 2 cm tjocklek och strö lite bonitoflakes över. Stek tills kanterna och undersidan av pannkakan tagit färg. Vänd försiktigt och täck pannan med lock. Låt gå klart under lock ca 4 minuter.
- Ta av locket och vänd pannkakan igen. Ringla över okonomiyakisåsen och garnera med ingefära, mer bonitoflakes och aonori.
- För en matigare okonomiyaki kan du toppa pannkakan med tunna skivor sidfläsk, biff eller fisk före första vändningen i pannan.