Ojäst indiskt bröd

25 röster
4
Ojäst indiskt bröd
Foto: TV4

Det här är ett sprött bröd som går snabbt att baka. Det får sin speciella konsistens av att det penslas med smör under bakningen. Man äter det ofta till frukost, mellanmål eller som tillbehör till maträtter. Kakorna serveras även två och två med fyllning emellan.

Visa mer
4

Du behöver

  • 4 dl grahamsmjöl
  • 1,5 dl vatten
  • 1 krm salt
  • 0,5 dl smält osaltat smör till pensling
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Blanda mjöl och salt och gör en grop i mitten. Häll i vatten, lite i taget, och arbeta för hand ihop en deg. Knåda tills den är smidig och inte kladdig. Dela den i 16 delar och kavla varje del till en rund kaka. Pensla ovansidan med smör och rulla ihop kakan till en rulle. Tryck ihop rullen från ändarna till en bulle och kavla ut den igen med lite extra mjöl till en kaka på ca 15 centimeter.
  2. Värm en stekpanna av gjutjärn så att den blir riktigt varm. Lägg i en kaka och grädda den 1 minut, pensla under tiden lite smält smör på ovansidan. Vänd kakan, grädda ytterligare 1 minut och pensla samtidigt den gräddade sidan. Vänd, grädda och pensla ännu en gång.
  3. Ta upp brödet, lägg det på en handduk och håll det varmt. Grädda de andra likadant och stapla dem efter hand under handduken.
26 januari 2009
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...