Nyponsoppa med apelsin

Nyponsoppa med apelsin
Foto: Johanna Kassel
Jessica Frej
Jessica Frej

Nyponsoppa med apelsin

7 ingredienser

20 m

Nyponsoppa, finns det någon som inte fullkomligt älskar det? Jag tror att det är på grund av det väcker så många fina barndomsminnen och att det såklart är väldigt gott! 

Recept ut boken ”Fest på 30 minuter” av Jessica Frej

Tips! Koka nyponsoppan dagen innan och förvara i kylskåp. Vill du servera den varm så värm försiktigt på spisen utan att den kokar.

Ingredienser

portioner
  • 9 dl vatten, kallt
  • 0,75 dl nyponskalsmjöl
  • 0,75 dl strösocker
  • 1,5 msk potatismjöl
  • 2 apelsiner, saften

Till servering

  • Mandelbiskvier
  • vaniljglass

Gör så här

  1. Vispa ihop allt utom apelsinsaften i en kastrull.
  2. Låt det koka upp men avbryt när du ser första bubblan, annars kan det blir klistrigt.
  3. Dela apelsinerna och pressa i saften, rör om och häll upp i en kanna.
  4. Häll nyponsoppa i sex skålar eller glas, varm, ljummen eller kall. Det du tycker är godast.
  5. Toppa med en rejäl glasskula och avsluta med mandelbiskvierna.