Nyponmarmelad med vaniljstång

johan hedberg

Nyponmarmelad med vaniljstång

4 ingredienser

ca 30 m

Snabblagad marmelad på nypon med vanilj och citron.

Ingredienser

  • 4 dl nypon
  • 0,5 vaniljstång (alt 1 tsk vaniljpulver)
  • 0,5 citron
  • 3 dl strösocker

Gör så här

  1. Skölj nyponen.
  2. Dela dem därefter och ta bort kärnhuset. Hacka nyponen grovt.
  3. Lägg dem i en kastrull.
  4. Dela och skrapa ur vaniljstången. Tillsätt vaniljskrapet till nyponen.
  5. Riv det yttersta citronskalet och pressa citronen. Ha i skal och saft i kastrullen. Det kan även behövas några matskedar vatten. Koka upp och sjud tills nyponen är mjuka. Tillsätt sockret och låt koka ett par minuter.
  6. Häll marmeladen i en ren burk och sätt på locket.