Rostad havremüsli
Rostad havremüsli
10 ingredienser
20 m
Hemgjord kanel- och kardemummadoftande rostad müsli med paranötter, mullbär, kokos och gojibär.
Ingredienser
- 3 dl havregryn
- 1 msk honung, flytande
- 1 tsk malen kanel
- 1 tsk malen kardemumma
- 1 dl paranöt
- 1 dl solroskärnor
- 1 dl mandelspån
- 1 dl kokoschips
- 1 dl mullbär
- 1 dl gojibär
Gör så här
- Rosta havregryn i en torr panna några minuter. Häll på honung och strö över lite kanel och kardemumma. Blanda om och lägg upp på ett bakplåtspapper.
- Mixa paranötter i en matberedare och lägg i en torr panna med solrosfrön och mandelspån. Strö på lite kanel och kardemumma även här och ringla lite honung över. Blanda med de rostade havregrynen.
- Blanda ner kokos, mullbär och gojibär. Låt svalna och förvara torrt i en skål.