Rostad rotselleri med hasselnötsmajonnäs och ägg

70 röster
45 min
4-6

Ugnsbakad rotselleri serveras med löskokta ägg och hemslagen majonnäs med hasselnötter.

Visa mer
45 min
4-6

Du behöver

  • 1 rotselleri
  • 50 g smör
  • 1 äggula
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl neutral rapsolja
  • 0,5 dl rostade hasselnötter
  • 0,5 dl parmesanost, finriven
  • 3 löskokta ägg
  • 1 kruka smörgåskrasse
  • salt och nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skiva rotsellerin i tjocka skivor, ca 2 cm.
  3. Lägg på en plåt och klicka på smör. Krydda med salt och peppar.
  4. Rosta i mitten av ugnen ca 40 minuter. Vänd skivorna efter halva tiden.
  5. Vispa ihop ägg och vinäger i en bunke. Vispa droppvis i olja till en tjock majonnäs.
  6. Blanda i finhackade hasselnötter.
  7. Toppa de rostade rotsellerin med majonnäs, parmesan, delade ägg och smörgåskrasse.
  8. Krydda med salt och peppar.
21 oktober 2014
Kökets box

laddar fler recept...

Laddar fler recept...