Röding med pepparrot och forellrom

Tommy Myllymäki 2016

Röding med pepparrot och forellrom

13 ingredienser

Tommy Myllymäkis röding i ugn med sås på vitt vin, gurka och forellrom.

Ingredienser

portioner port

Röding med pepparrot och forellrom

  • 4 bitar röding (à 80 g)
  • salt
  • 2 dl gurka, skalad
  • 2 dl blomkålsbuketter
  • 1 msk citron, saft
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl vitt vin
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk gul lök, finhackad
  • 200 g smör
  • 50 g forellrom
  • dill
  • 40 g färsk pepparrot

Gör så här

Röding med pepparrot och forellrom

  1. Krydda rödingen med salt och baka den sedan i ugn 125 grader ca 8 minuter.
  2. Blanda under tiden samman tärnad gurka med citronsaft, riven pepparrot och olivolja.
  3. Smaka av gurkan med salt.
  4. Lägg blomkålen i kastrull och fyll botten med vatten, koka snabbt upp och låt vattnet dunsta bort. När vattnet är borta tillsätt gurkan med olivolja och citron.
  5. Koka ihop vitt vin, vitvinsvinäger och lök tills 3 msk återstår, vispa nu ned smöret i omgångar tills du har en tjock sås, smaka av med salt och tillsätt forellrom innan servering.
  6. När fisken är färdig toppa med såsen och avsluta med gurka och blomkål samt lite plockad dill.