Chili med guacamole
Chili med guacamole
25 ingredienser
Tacokvällar i all ära men detta är på riktigt. Vad lycklig jag skulle vara om jag blev hembjuden en fredag eller lördag eller söndag på chili och en bira (eller två). /Tom Sjöstedt Recept ur boken Äntligen helg
Se fler recept från
Ingredienser
chilifrukt
- 1 torkad anchochili
- 2 jalapeños
- 2 gula lökar, skalade
- 4 klyftor vitlök
- 240 g bacon
- 0,5 dl olivolja
- 2 kg marmorerad högrev
- 4 msk smör, till stekning
- 4 msk vetemjöl
- 1 tsk torkad piri piri
- 1 tsk chilipulver
- 1 msk malen spiskummin
- 1 msk oregano
- 1 msk malen koriander
- 6 dl ljus öl (typ Corona)
- 2 msk oxbuljong, koncentrerad
- 2 tsk strösocker
guacamole
- 2 avokador
- 0,5 vitlök, pressad
- 1 röd chilifrukt, tunt skivad
- 3 msk koriander, hackad
- 1 limefrukt, saft och skal
- 0,5 tsk strösocker
- 1 msk olivolja
- salt
Gör så här
Chili
- Dela anchochili och jalapeño och skrapa bort fröna, skiva sedan tunt.
- Hacka lök och vitlök. Skiva baconet tunt.
- Fräs allt detta i olivolja försiktigt i stekpanna. Häll över i en kastrull.
- Tärna högreven grovt och bryn hårt i stekpannan i smöret.
- Häll på mjölet och låt det fräsa med mot slutet.Gör detta i omgångar så att köttet inte börja koka.
- Häll sedan över i kastrullen och slå på de torkade kryddorna.
- Häll i öl, oxbuljong och socker. Låt sjuda under omrörning cirka 3 timmar tills köttet faller loss.
- Smaka av med salt. Svartpeppar behövs ej. Det låter kanske inte så gott men det ska bli som en köttstuvning, typ!
Guacamole
- Kärna ur avokadon och blanda med övriga ingredienser.
- Smaka av med salt och peppar. Servera!