Fetaostfyllda färsbiffar med tzatsiki och chilitomat
Fetaostfyllda färsbiffar med tzatsiki och chilitomat
17 ingredienser
Grillade oxfärsbiffar med fetaost som serveras med tzatsiki och chilitomat.
Ingredienser
- 600 g oxfärs
- 1 förp fetaost, tärnad
- 1 dl mjölk
- 1 gul lök, grovt hackad
- salt
- peppar
- 1 gurka
- 250 g matyoghurt
- 0,5 msk salt
- 1 klyfta vitlök, riven
- 3 tomater
- 2 dl ketchup
- 0,5 msk sambal oelek (stark chili på burk)
- 2 msk strösocker
- 4 pitabröd
- sallad
- rödlök, skuren i ringar
Gör så här
- Oxfärsbiffarna: Blanda färsen med löken och mjölken. Smaksätt med salt och peppar. Forma till 4 bollar. Gör en grop i varje boll och tryck ner 2-3 nedsmulade fetaosttärningar i varje boll. Forma sedan till snygga biffar.
- Tzatsikin: Skär gurkan med osthyveln, lägg den i en skål och salta den. Låt stå och vätska av sig i rumstemperatur i ca 20 minuter. Lägg yoghurten i en skål, krama ur gurkan och blanda ner med yoghurten. Riv vitlöken och lägg i yoghurtblandningen. Smaksätt med salt och peppar.
- Tomatchiliketchup: Tärna tomaterna. Lägg tomatketchupen i en kastrull tillsammans med sockret, tomaterna och chilimassan. Koka några minuter. Smaksätt med salt och peppar.
- Grilla biffarna och pitabrödet. Lägg biffarna i pitabrödet.
- Lägg i salladen, löken och såserna.