Stefans rabarberpaj

Foto: Jens Nordström
Stefans rabarberpaj
8 ingredienser
ca 1 h
Rabarberpaj, enkel och god variant. Stoppa in den i ugnen medan du äter middagen och du har en rykande varm efterrätt när du ätit klart.
Ingredienser
Rabarberpaj
- 100 g smör
- 4 tsk vaniljsocker
- 2 dl strösocker
- 2,5 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 ägg
- 300 g rabarber
Till servering
- vaniljsås (eller vaniljglass)
Gör så här
- Smält smöret tillsammans med vaniljsockret.
- Rör hela tiden, låt svalna.
- Blanda alla torra varor i en skål.
- Rör i smörblandningen och ägget.
- Tryck ut smeten i en ugnsfast form.
- Skala rabarber och skär den i centimetertjocka skivor.
- Täck smeten med rabarber och tryck ner den i degen.
- Rabarberpajen gräddas i 180 grader mitt i ugnen i ca 45 minuter, tills den är gyllenbrun.
- Servera din nygräddade rabarberpaj ljummen med vaniljsås eller vaniljglass.