Edgars köttfärssås med hemlagad spagetti

Stefan Karlsson

Edgars köttfärssås med hemlagad spagetti

12 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 4 ägg
  • 6 dl vetemjöl special + 0,5 dl till utbakning
  • 600 g blandfärs
  • 2 gula lökar, finhackade
  • smör, till stekning (eller margarin)
  • 1,5 dl vatten
  • 1 dl ketchup
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 3 dl vispgrädde
  • salt
  • peppar
  • 4 msk blandade örter, finhackade (eller torkade "pizzakryddor", ex oregano, basilika)

Gör så här

  1. Blanda ihop ägg och mjöl till en hård men elastisk deg. Det tar ca 10 minuter för hand och 3-5 minuter i maskin. Täck degen och låt vila kallt ca 30 minuter.
  2. Fräs under tiden färs och hackad lök i matfett i en kastrull. Tillsätt vatten, ketchup och vitlök. Låt koka ihop något. Häll på önskad mängd grädde och låt sjuda till såskonsistens. Smaka av med salt och peppar.
  3. Vid servering strös örterna i.
  4. Kavla ut pastan till spagettin i en pastamaskin eller kavla ut den för hand och skär band så breda du vill. Koka i rikligt med vatten. Häll i durkslag och skölj av. Salta och peppra och njut med köttfärssåsen.