• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Hemgjorda geléhallon

Hemgjorda geléhallon
Foto: Sara Aasum Hultberg
Sara Aasum Hultberg
Sara Aasum Hultberg

Hemgjorda geléhallon

3 steg att laga

6 ingredienser

Gör dina egna geléhallon, de blir magiskt goda. Och det är faktiskt inte så svårt som man kan tro... Recept från Årets konditor 2014.

Ingredienser

  • 375 g strösocker
  • 150 g vatten
  • 125 g glykos
  • 166 g hallonpuré
  • 8 g citronsyra
  • 32 g gelatinblad

Gör så här

  1. Koka socker, glykos och vatten till 140 grader.
  2. Tillsätt hallonpure och koka till 115 grader.
  3. Tillsätt citronsyra och blötlagda gelatinblad och spritsa i silikonformar som är hallonformade, låt stå tills nästa dag och doppa i socker.