Vegansallad

Vegansallad

Av: Sally Voltaire

Från: Nyhetsmorgon

14 ingredienser

20 m

Det här är kanske otippat nog min bästsäljare i restaurangen. Grunden brukar jag variera, men den består alltid av minst en baljväxt och olika grönsaker efter säsong. Allt marinerat i en örtig dressing.

Här hittar du recept på Sallys gröna ärthummus

Här hittar du receptet på örtoljan

Ingredienser

portioner
  • örtolja, se receptlänk
  • 2 rågade msk grön ärthummus, se receptlänk
  • 2 rågade msk kikärtshummus
  • 2 dl kokta gröna linser (gärna puylinser)
  • 1 dl rädisa, tunt skivade
  • 0,5 zucchini, tunt skivad
  • 1 dl babyspenat
  • 0,5 rödlök, tunt skivad
  • några salladsblad, rivna i mindre bitar (gärna olika sorter)
  • 1 avokado, skivad
  • 2 msk hasselnötter, rostade
  • 1 msk gojibär
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Förbered örtoljan, den gröna ärthummusen och kikärtshummusen.
  2. Blanda linser, rädisor, zucchini, spenat och rödlök med det mesta av örtoljan i en skål. Smaka eventuellt av med lite extra salt och peppar.
  3. Ta fram två tallrikar och lägg några salladsblad i botten. Lägg på lins- och grönsaksblandningen. Lägg en rejäl klick av båda hummussorterna ovanpå samt den skivade avokadon. Toppa med
  4. rostade hasselnötter och gojibär.
  5. Servera med det som är kvar av örtoljan vid sidan av.