Tre varianter av prinsesstårta, fyllda med jordgubbs- och rabarberkompott och fläder-/vaniljkräm. White Lady, Leonore-prinsess eller klassisk - välj själv!
Vispa ägg och socker hårt! Det skall nästan gå att hålla bunken upp och ned.
Vänd försiktigt ned 2 dl vetemjöl (om chokladbottnar, byt ut hälften av vetemjölet mot kakao).
Häll över i en springform och grädda i 185 grader tills den fått fin färg. Låt kallna försiktigt, plasta gärna in den och låt stå till dagen efter, då blir det enklare att skära.
Vanilj-/fläderkräm
Koka upp vätskan med vaniljstången. Vispa ihop äggulor, socker och maizena och vispa snabbt ned det i vaniljkoket. Vispa kraftigt till första bubblorna, tag av från plattan och rör försiktigt ned smöret. Låt kallna i kylskåpet.
Kompott
Rensa jordgubbar och rabarber och skär ned till mindre bitar. Koka upp och låt småkoka tills allt koka samman och blivit tjockt. Låt kallna i kylskåpet.
Montering
Skär tårtbotten i tre lager.
Om klassisk prinsess: Bre på hallonsylt och lägg på färska/frysta hallon på nedersta botten
Om Leonoreprinsess: Bre på kompott på understa lagret
Om White Lady: Bre på hallonsylt och lägg på färska/frysta hallon på nedersta botten
Lägg på mellanbotten och stryk på vanilj-/fläderkrämen.
Om klassisk prinsess: Klicka på nästan all vispad grädde. Forma till en kupol med en slickepott.
Om Leonoreprinsess: Klicka på nästan all vispad grädde. Forma till en kupol med en slickepott.
Om White Lady: Vispa grädden lätt, rör ned 185 g smält choklad och vispa upp den helt. Klicka på nästan all chokladgrädde och forma till en kupol med en slickepott.
Lägg på översta lagret botten, och bre upp med resterande grädde.
Kavla marsipanen tunt, använd florsocker för att den inte skall fastna på bordet. Lägg den lätt över tårtan och spänn den medan du tänjer den längs kanterna. Skär bort överflödig marsipan.