Sagolika scones

158 röster
45 min
10-12
Sagolika scones
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Dessa scones är så goda att om man äter dem som tillbehör så finns det risk att man glömmer bort själva huvudrätten.

Serveras gärna med lemon curd eller sylt, marmelad och clotted cream.

Ingen köksvåg?

Omvandlingstabell för bakning hittar du här!


Visa mer
45 min
10-12

Du behöver

  • 1 st ägg
  • 500 g vetemjöl special
  • 12 g bakpulver
  • 10 g salt
  • 100 g socker
  • 170 g smör
  • 260 g mjölk

Gör så här

  1. Sikta vetemjöl och bakpulver i en bunke.
  2. Tillsätt salt och socker samt det rumtempererade smöret. Rör med en slev så det blir smuligt.
  3. Tillsätt mjölken och rör försiktigt till en slät deg.
  4. Kavla ut degen på ett mjölat bakbord ca 2 cm tjock och stick ut runda bottnar eller valfri form.
  5. Sätt bottnarna på en plåt med bakplåtspapper.
  6. Pensla bottnarna med ett uppvispat ägg.
  7. Baka sedan i 220 grader ca 15 minuter så de får vacker gyllenbrun färg.
3 februari 2012

laddar fler recept

Laddar fler recept