Lammkotletter med kålrot, morot, nypon och ingefära

Lammkotletter med kålrot, morot, nypon och ingefära
Foto: TV4

Lammkotletter med kålrot, morot, nypon och ingefära

16 ingredienser

Härliga lammkotletter med ugnsrostad kålrot och morot och en kryddig nypondressing.

Ingredienser

portioner
  • 800 g lammkotlett
  • 4 msk rosmarinblad
  • salt
  • svartpeppar
  • smör

Nypondressing

  • 2 dl nyponsoppa, egen eller färdig
  • 2 msk färsk ingefära, finskuren
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk honung, flytande
  • 1 msk röd chilifrukt, finhackad

Kålrot och morot

  • 300 g kålrot, skalad
  • 300 g morot, skalad
  • salt
  • 1 msk honung, flytande
  • olivolja
  • 3 dl babyspenat, sköljd

Gör så här

  1. Krydda kotletterna med salt och peppar.
  2. Bryn smör i en stekpanna, lägg i lammkotletterna och ge dem fin färg. Vänd lammkotletterna och tillsätt rosmarinen i stekpannan. Låt kotletterna steka tills rosa köttsaft tränger fram.
  3. Servera kotletterna genast, spara rosmarinbladen till servering!
  4. Nypondressing: Blanda samman alla ingredienser och koka upp. Ta av från värmen och låt svalna använd dressingen till de rostade rotfrukterna.
  5. Kålrot och morot: Sätt ugnen på 200 grader.
  6. Skär kålrot och morot i grova bitar. Kålroten kan vara i något mindre bitar då den tar längre tid att tillaga. Krydda rotfrukterna med salt och honung samt olivolja.
  7. Baka rotfrukterna i ugn ca 30 minuter eller tills rotfrukterna är mjuka och har fått fin färg.
  8. Tillsätt dressingen samt spenaten rör om och smaka av med salt. Servera genast.
Lammkotletter med kålrot, morot, nypon och ingefära | Köket.se