Lammkotletter med kålrot, morot, nypon och ingefära

0 röster
4
Lammkotletter med kålrot, morot, nypon och ingefära
Foto: TV4

Härliga lammkotletter med ugnsrostad kålrot och morot och en kryddig nypondressing.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 800 g lammkotletter
  • 4 msk rosmarinblad
  • salt och svartpeppar
  • smör

Nypondressing

  • 2 dl nyponsoppa, egen eller färdig
  • 2 msk finskuren färsk ingefära
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk flytande honung
  • 1 msk finhackad röd chili

Kålrot och morot

  • 300 g skalad kålrot
  • 300 g skalad morot
  • salt
  • 1 msk flytande honung
  • olivolja
  • 3 dl sköljd babyspenat

Gör så här

  1. Krydda kotletterna med salt och peppar.
  2. Bryn smör i en stekpanna, lägg i lammkotletterna och ge dem fin färg. Vänd lammkotletterna och tillsätt rosmarinen i stekpannan. Låt kotletterna steka tills rosa köttsaft tränger fram.
  3. Servera kotletterna genast, spara rosmarinbladen till servering!
  4. Nypondressing: Blanda samman alla ingredienser och koka upp. Ta av från värmen och låt svalna använd dressingen till de rostade rotfrukterna.
  5. Kålrot och morot: Sätt ugnen på 200 grader.
  6. Skär kålrot och morot i grova bitar. Kålroten kan vara i något mindre bitar då den tar längre tid att tillaga. Krydda rotfrukterna med salt och honung samt olivolja.
  7. Baka rotfrukterna i ugn ca 30 minuter eller tills rotfrukterna är mjuka och har fått fin färg.
  8. Tillsätt dressingen samt spenaten rör om och smaka av med salt. Servera genast.
5 december 2008

Fler goda recept