• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Lammkotletter med kålrot, morot, nypon och ingefära

Lammkotletter med kålrot, morot, nypon och ingefära
Foto: TV4

Lammkotletter med kålrot, morot, nypon och ingefära

8 steg att laga

16 ingredienser

Härliga lammkotletter med ugnsrostad kålrot och morot och en kryddig nypondressing.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 800 g lammkotlett
  • 4 msk rosmarinblad
  • salt
  • svartpeppar
  • smör

Nypondressing

  • 2 dl nyponsoppa, egen eller färdig
  • 2 msk färsk ingefära, finskuren
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk honung, flytande
  • 1 msk röd chilifrukt, finhackad

Kålrot och morot

  • 300 g kålrot, skalad
  • 300 g morot, skalad
  • salt
  • 1 msk honung, flytande
  • olivolja
  • 3 dl babyspenat, sköljd

Gör så här

  1. Krydda kotletterna med salt och peppar.
  2. Bryn smör i en stekpanna, lägg i lammkotletterna och ge dem fin färg. Vänd lammkotletterna och tillsätt rosmarinen i stekpannan. Låt kotletterna steka tills rosa köttsaft tränger fram.
  3. Servera kotletterna genast, spara rosmarinbladen till servering!
  4. Nypondressing: Blanda samman alla ingredienser och koka upp. Ta av från värmen och låt svalna använd dressingen till de rostade rotfrukterna.
  5. Kålrot och morot: Sätt ugnen på 200 grader.
  6. Skär kålrot och morot i grova bitar. Kålroten kan vara i något mindre bitar då den tar längre tid att tillaga. Krydda rotfrukterna med salt och honung samt olivolja.
  7. Baka rotfrukterna i ugn ca 30 minuter eller tills rotfrukterna är mjuka och har fått fin färg.
  8. Tillsätt dressingen samt spenaten rör om och smaka av med salt. Servera genast.