Plommonpaj

Plommonpaj
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Nils Emil Ahlin
Nils Emil Ahlin

Plommonpaj

8 ingredienser

35 min

Passa på att göra denna goda och vackra paj när plommonen är mogna och fina.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 1 pajbotten, förgräddad
  • 0,5 kg plommon
  • 200 g mandelmassa, riven
  • 2 ägg
  • 2 msk vetemjöl
  • 0,5 citron
  • 1 dl grädde, vispad
  • farin (eller råsocker)

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Sätt ugnen på 150 grader. Tvätta citronen noggrant och torka, riv av skalet. Vispa ihop mandelmassan och äggen. Tillsätt mjöl och citronskal. Vispa grädden och vänd ner den. Slå smeten i pajbotten.
  2. Dela och kärna ur plommonen. Lägg dem på smeten med skalsidan upp, så att det täcker. Strö över socker.
  3. Grädda i varm ugn i cirka 20 minuter. Servera pajen ljummen eller kall med vispad grädde.