Nöttoppar med choklad

30 röster
45 min
Nöttoppar med choklad
Foto: TV4
45 min

Du behöver

  • 450 g hasselnötter (ca 8 dl)
  • 125 g mandelmassa
  • 1,5 dl strösocker
  • 4-5 äggvitor

Garnering

  • 150 g mörk choklad

Gör så här

  1. Mal hasselnötterna och riv mandelmassan fint.
  2. Blanda med sockret. Rör ner äggvita tills hasselnötssmeten blir spritsbar. Spritsa eller klicka ut
    toppar på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Grädda kakorna i 250 grader varm ugn i ca 8 minuter eller tills de fått vacker färg på toppen.
  4. Ta ut och låt svalna. Smält chokladen till garneringen i ett vattenbad och doppa botten av varje kaka i den smälta chokladen. Låt stelna. Kakorna går bra att frysa.
6 juni 2014

Fler goda recept