Hallonrutor med kardemumma
Hallonrutor med kardemumma
9 ingredienser
Hallonrutor med kardemumma och vit choklad. En oemotståndlig kaka som är hur lätt som helst att baka i långpanna – och det blir många bitar. /Maud Onnermark
Receptet kommer från Bonniers kokbok.
Receptet ger ca 30 bitar.
Ingredienser
- 200 g smör
- 4 ägg (stora)
- 4 dl strösocker
- 7 dl vetemjöl [480 g]
- 1 tsk bakpulver
- 1 msk kardemumma, finstött
- 2 dl mjölk
- 225 g färska hallon (eller frysta otinade)
- 100 g vit bakchoklad
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smält smöret och låt det svalna.
- Vispa ägg och socker pösigt.
- Rör ner det smälta smöret.
- Blanda vetemjöl, bakpulver och stött kardemumma och rör ner i -smeten.
- Tillsätt mjölk och rör till en jämn smet.
- Bred ut smeten i en långpanna, cirka 30 × 40 cm, klädd med bakplåtspapper.
- Strö över hallonen.
- Grädda på nedersta falsen i ugnen i 20 minuter tills kakan börjar få färg. Med färska bär kan gräddningstiden bli något kortare.
- Hacka chokladen och strö den över kakan.
- Grädda i ytterligare cirka 5 minuter.