Markus kladdkaka

POPULÄRT
Kladdkaka
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Markus Aujalay 2020
Markus Aujalay 2020

Markus kladdkaka

7 ingredienser

25 m

Kladdkaka finns det många varianter och recept på. Markus Aujalays kladdkaka bakas på kakao och ska vara riktigt kladdig i mitten.

Se Markus Aujalay laga receptet

logo

Ingredienser

Håll skärmen tänd
6 - 8 portioner

Kladdkaka

  • 150 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • ströbröd

Gör så här

Håll skärmen tänd

Kladdkaka

  1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft. Om inte varmluft används, höj till 200 grader.
  2. Smält smör och låt det svalna av. Blanda i kakao, vaniljsocker och socker. Tillsätt ett ägg i taget. Avsluta med mjölet.
  3. Smöra och bröa en form, gärna med löstagbar kant. Häll i kladdkakssmeten.
  4. Grädda din kladdkaka i nedre delen av ugnen i 8-20 minuter beroende på hur kladdig kladdkaka du vill ha. Tiden kan variera mycket från ugn till ugn!
  5. Avnjut din goda kladdkaka med grädde eller glass.