Markus kladdkaka
Markus kladdkaka
7 ingredienser
25 m
Kladdkaka finns det många varianter och recept på. Markus Aujalays kladdkaka bakas på kakao och ska vara riktigt kladdig i mitten.
Se Markus Aujalay laga receptet

Ingredienser
Kladdkaka
- 150 g smör
- 3 dl strösocker
- 1 dl kakao
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 ägg
- 2 dl vetemjöl
- ströbröd
Gör så här
Kladdkaka
- Sätt ugnen på 175 grader varmluft. Om inte varmluft används, höj till 200 grader.
- Smält smör och låt det svalna av. Blanda i kakao, vaniljsocker och socker. Tillsätt ett ägg i taget. Avsluta med mjölet.
- Smöra och bröa en form, gärna med löstagbar kant. Häll i kladdkakssmeten.
- Grädda din kladdkaka i nedre delen av ugnen i 8-20 minuter beroende på hur kladdig kladdkaka du vill ha. Tiden kan variera mycket från ugn till ugn!
- Avnjut din goda kladdkaka med grädde eller glass.