Champinjonköttbullar med spenatpasta

Champinjonköttbullar med spenatpasta
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Markus Aujalay 2020
Markus Aujalay 2020

Champinjonköttbullar med spenatpasta

14 ingredienser

Markus Aujulays köttbullar, smaksatta med rivna champinjoner. Servera till pastasås med dijonsenap och spenat. Gott och snabblagat!

Använd gärna ekologiska råvaror för den här rätten.

Ingredienser

  • 4 port färsk pasta
  • 400 g nötfärs
  • 200 g champinjoner
  • 1 ägg
  • 1 gul lök
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 dl mineralvatten, kolsyrat
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk smör
  • 1 rödlök
  • 1 förp crème fraiche lätt
  • 0,5 msk dijonsenap
  • 200 g färsk spenat

Gör så här

  1. Lägg köttfärs i en bunke. Riv ner champinjoner på den grova sidan av rivjärnet. Finhacka löken och blanda i. Knäck ner ett ägg. Salta och peppra.
  2. Häll i mineralvattnet. Jobba ihop färsen smidig (men inte för mycket så att den blir seg).
  3. Forma färsen till köttbullar. Genomstek köttbullarna gyllenbruna i smör och olja på medelhög värme.
  4. Koka pasta enligt anvisningarna på förpackningen.
  5. Strimla rödlöken grovt.. Fräs rödlöken snabbt i lite olja i en kastrull.
  6. Tillsätt crème fraiche, senap och spenat. Blanda runt och låt pastasåsen sjuda någon minut.
  7. Blanda försiktigt ner köttbullar och pasta och låt allt bli genomvarmt. Avsluta med lite extra svartpeppar.