Seedy crackerbread

12 röster
1 h 15 min
16 bitar
1 h 15 min
16 bitar

Du behöver

  • 1 dl pumpafrön
  • 1 dl linfrön
  • 0,5 dl solrosfrön
  • 0,5 dl sesamfrön
  • 1 dl majsmjöl t.ex Maizena
  • 2 msk solrosolja eller annan neutral olja + lite olja till bakplåtspappret
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk flingsalt
  • 2 dl kokande vatten

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 120 grader.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Slå på olja och kokande vatten och blanda väl.
  3. Låt dra i 5 minuter. Olja ett bakplåtspapper så att smeten inte fastnar.
  4. Bred ut smeten med en slickepott så att den sprids jämt och täcker hela bakplåtspappret.
  5. Markera ett rutmönster i smeten i lagom stora portionsbitar. Grädda i cirka en timme eller tills brödet är gyllenbrunt. Stäng av ugnen och öppna luckan på glänt. Låt knäckebröden svalna i ugnen.
  6. Bryt dem sedan i bitar och förvara i en lufttät burk.
17 juli 2014

Fler goda recept