Tunnbrödsklämma

Tunnbrödsklämma
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Malin Söderström
Malin Söderström

Tunnbrödsklämma

8 ingredienser

15 min

Den här klämman är god att ta med sig ut på utflykt och går även att tillaga ute. Finns ingen morikkapanna (en stor stekpanna med ben, som är gjord för öppen eld) att tillgå, ta med beståndsdelarna och lägg samman klämman i det fria.

Ingredienser

portioner
  • 4 ark tunnbröd
  • 1 dl messmör
  • 1 msk gin
  • 800 g potatis, kokt
  • 500 g renstek, rosastekt
  • sallad
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Blanda samman messmör och gin i en skål.
  2. Skiva köttet tunt och dela potatisen i små bitar. Hetta upp en panna och rista rensteken, vänd potatisen i pannan.
  3. Lägg upp tunnbrödet på smörpapper och fördela potatisen och köttet på brödet. Salta och peppra.
  4. Ringla messmöret över och lägg något salladsblad på vardera bröd innan det rullas ihop. Vira in i smörpapper och servera.