Citron- och svartpepparbakat kalkonbröst med ädelostgnocchi

Citron- och svartpepparbakat kalkonbröst med ädelostgnocchi
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Malin Söderström
Malin Söderström

Citron- och svartpepparbakat kalkonbröst med ädelostgnocchi

8 ingredienser

30 min

En smakrik kalkonrätt som passar lika fint till bjudningen eller buffén som en vanlig måndag.

Ingredienser

portioner
  • 250 g kalkonbröst
  • 1 msk svartpeppar, grovstött
  • 0,5 citron
  • smör, att steka i
  • 200 g gnocchi
  • 100 g Kvibille ädelost
  • 2 msk färsk bladpersilja, strimlad
  • 1 zucchini

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100 grader. Slå varmt vatten över pepparn och låt stå några minuter innan vattnet slås av. Låt pepparn rinna av i en tät sil, t ex en tesil. Detta gör att pepparn får en lite mildare smak.
  2. Riv det yttersta av citronskalet på rivjärn. Blanda samman peppar med citronrasp.
  3. Salta kalkonbröstet och gnid in citronpepparblandningen. Hetta upp en panna och smörstek kalkonbröstet runtom. Lägg kalkonbröstet i folie och kör i ugn i cirka 10 minuter på 100°.
  4. Koka gnocchin enligt anvisning på paketet. Skiva zucchinin och låt den bli varm i en panna. Lägg osten i en skål och vänd ned zucchinin däri. Lägg den färdiga gnocchin i pannan och vänd ned osten och zucchinin. Strö över persiljan.
  5. Skiva upp kalkonbröstet och servera med ädelostgnocchi.