Vanilj- och citronsockerkaka med äpple

Vanilj- och citronsockerkaka med äpple
Foto: TV4
Magnus Johansson
Magnus Johansson

Vanilj- och citronsockerkaka med äpple

9 ingredienser

En sockerkaka bakad helt utan vetemjöl, vitt socker, nötter eller mandel. Kakan är bakad på laktosfritt smör.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
  • 100 g laktosfritt smör
  • 100 g honung, fast, svensk
  • 0,5 citron, zest
  • 1 vaniljstång, urskrapade frön
  • 1 g salt
  • 2 ägg, rumsvarma
  • 75 g majsstärkelse
  • 25 g potatismjöl
  • 1 äpple

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Vispa smör och socker luftigt och vitt med citronzest och vaniljskrap.
  3. Tillsätt salt och de rumstempererade äggen ett i sänder.
  4. Sikta sedan ned maizena och potatismjöl.
  5. Blanda väl.
  6. Till sist spritsar du upp massan i valfri smörsmord form.
  7. Skala och skiva äpplet och tryck ned skivorna i massan.
  8. Bakas i 20-25 minuter i små formar, stor sockerkaka bakas 45-50 minuter.