Vanilj- och citronsockerkaka med äpple
Vanilj- och citronsockerkaka med äpple
9 ingredienser
En sockerkaka bakad helt utan vetemjöl, vitt socker, nötter eller mandel. Kakan är bakad på laktosfritt smör.
Ingredienser
- 100 g laktosfritt smör
- 100 g honung, fast, svensk
- 0,5 citron, zest
- 1 vaniljstång, urskrapade frön
- 1 g salt
- 2 ägg, rumsvarma
- 75 g majsstärkelse
- 25 g potatismjöl
- 1 äpple
Gör så här
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Vispa smör och socker luftigt och vitt med citronzest och vaniljskrap.
- Tillsätt salt och de rumstempererade äggen ett i sänder.
- Sikta sedan ned maizena och potatismjöl.
- Blanda väl.
- Till sist spritsar du upp massan i valfri smörsmord form.
- Skala och skiva äpplet och tryck ned skivorna i massan.
- Bakas i 20-25 minuter i små formar, stor sockerkaka bakas 45-50 minuter.