Magnus Johanssons grundrecept på mördeg
Magnus Johanssons grundrecept på mördeg
5 ingredienser
Detta recept på mördeg gillar jag, degen är lättjobbad och allround till paj, kakor med mera. Jag har bakpulver och ägg i degen. /Magnus Johansson
Här finns recept på Magnus Johanssons
, en härlig fyllning till mördegen.
Ingredienser
- 100 g strösocker [ca 1 dl]
- 100 g smör, rumstempererat [ca 1 dl]
- 1 ägg
- 225 g vetemjöl [ca 3,75 dl]
- 2 g bakpulver [ca 1/2 tsk]
Gör så här
- Blanda socker, smör, ägg, samt mjöl och bakpulver som siktats.
- Blanda ingredienserna väl, dock ej för mycket! Det viktiga är att man inte blandar mördegar för länge, då bildas glutenaktivitet i mördegen och degen drag sig samman eller faller ned, till exempel om du bakar ett pajskal.
- Lägg in i plast och låt vila i kylskåp, gärna över natten. Sen är din mördeg färdig att använda!