Gustav Adolfsbakelse

56 röster
1

Fira Gustav Adolfsdagen den 6 november med en klassisk bakelse med hallontryffel och chokladmousse. Eller ät den närhelst du vill fira! Receptet är beräknat för en person.

Visa mer
1

Du behöver

Chokladbotten

  • 50 g smör, mjukt
  • 40 g socker
  • 50 g mörk choklad 70 %
  • 40 g ägg
  • 15 g vetemjöl

Hallontryffel

  • 40 g hallonpuré
  • 20 g smör osaltat
  • 30 g socker
  • 15 g grädde
  • 45 g ljus choklad
  • 45 g mörk choklad 70 %

Mjölkchokladmousse

  • 30 g grädde
  • 70 g ljus choklad
  • 25 g socker
  • 10 g vatten
  • 0,5 ägg [15 g]
  • 1 äggula [20 g]
  • 100 g grädde, lättvispad
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Chokladbotten
    Blandas i nämd ordning i blandare med vinge.
  2. Fylles i en kapselplåt (plåt med extra höga kanter runtom) och strykes jämn.
  3. Bakas i 200 grader cirka 10 minuter, låt svalna.
  4. Hallontryffel
    Koka upp ingredienserna.
  5. Mixa blandningen slät med stavmixer.
  6. När tryffeln är 30 grader slås den över chokladbotten och sättes i frysen.
  7. Mjölkchokladmousse
    Koka upp grädden och slå över den ljusa chokladen.
  8. Socker, vatten, ägg och äggula värms till 85 grader under ständig vispning.Vispa sedan äggvispet kallt.
  9. Montering
    Blanda samman chokladblandningen, äggvispet och den lätt vispade grädden. Stryk sedan moussen slät i kapseln och frys sedan in på nytt.
  10. Skär sedan upp i bakelsestorlek.
  11. Dekorera med ett hallon och ät på Gustav Adolfsdagen.

laddar fler recept...

Laddar fler recept...