Texmex-biffar med bönsallad och yoghurt

5 röster
4
Texmex-biffar med bönsallad och yoghurt
Foto: TV4
4
4 portioner

Du behöver

  • 500 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 0,5 msk malen spiskummin
  • 0,5 dl vatten
  • 2 dl kokta blandade bönor
  • 1 romansallad
  • 0,5 rödlök
  • 1 dl majs
  • 1 chilifrukt
  • 1 limefrukt
  • koriander
  • 1,5 dl matyoghurt
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Blanda nötfärsen med spiskummin salt och svartpeppar, tillsätt ägget och blanda lite till. Avsluta med vattnet. Forma fyra biffar och stek i panna på båda sidor.
  2. Finhacka rödlök och chili, lägg i en bunke tillsammans med bönor och majs. Pressa över limen och smaka upp med salt.
  3. Plocka ner salladen och koriandern och blanda med bönorna och servera med biffarna och yoghurt.
29 april 2009