Lakrits - och citronbollar

Josefine Jäger
Josefine Jäger

Lakrits - och citronbollar

46

10 ingredienser

25 min

Nyttiga bollar gjorda på nötter och dadlar, smaksatta med lakrits och citron.

Ingredienser

portioner20 - 25 bollar

Lakrits - och citronbollar

  • 2,5 dl cashewnötter
  • 1,5 dl naturell mandel
  • 1,5 dl riven kokos
  • 15 urkärnade medjool-dadlar
  • 1 citron, skal och saft
  • 1 msk lakritspulver
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 msk kallpressad kokosolja, mjukrörd
  • 0,5 tsk havssalt

strössel

  • 0,25 dl citronkokos

Gör så här

  1. Kör cashewnötter, mandel och kokosflingor till ett fint mjöl i en matberedare.
  2. Tillsätt dadlar, citronskal, citronjuice, lakritspulver, vanilj, kokosolja och salt och mixa till en smidig massa.
  3. Blanda till strösslet genom att mixa kokosflingor med rivets citronskal och en nypa malen gurkmeja).
  4. Kyl någon minut. Massan ska vara lätt att forma till bollar, som sedan rullas i citronkokos. Njut dem kalla.