Ostgratinerade burritos med köttfärs

Ostgratinerade burritos med köttfärs

Av: Jonas Lundgren

Från: Nyhetsmorgon

25 ingredienser

Burritos med köttfärs och hemgjord tacokrydda. Gratinera i ugnen med riven ost.

Ingredienser

portioner
  • 400 g blandfärs (eller nötfärs)
  • 1 msk olja
  • 1 rödlök
  • 1 chilifrukt
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 tsk sambal oelek (eller några droppar tabasco)
  • 1 tsk mynta
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 0,5 dl färsk koriander, hackad
  • 1 limefrukt, pressad
  • 2 dl kokta röda bönor, sköljda
  • 8 tortillabröd
  • 2 dl ost, riven
  • 400 g krossade tomater

Grönsaker till servering

  • rödlök
  • röd paprika
  • isbergssallad
  • tomat
  • gurka
  • majs
  • färsk bladpersilja
  • svarta bönor
  • sambal oelek (eller tabasco)

Gör så här

  1. Hacka lök och stek med färsen samt chilin i en panna med oljan. Pressa i vitlök och tillsätt kryddorna. Stek några minuter och tillsätt sedan nästan alla krossade tomater (spara en dl till formen), bönor och koka ihop några minuter.
  2. Förbered de grönsaker du vill ha till och lägg upp i skålar.
  3. Sätt ugnen på 250 grader.
  4. Fördela en hög köttfärsröra i mitten på tortillan och rulla ihop. Fördela rullarna i en ugnsfast form fylld med det sista av krossade tomaterna, strö över osten och gratinera i 10 minuter