• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Krämig spenat- och broccolisoppa med ägg och bacon

58 röster
20 min
4
Krämig spenat- och broccolisoppa med ägg och bacon
20 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 100 g spenat
  • 4 ägg
  • 6 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl vatten
  • 2 salladslökar
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 100 g bacon
  • vitvinsvinäger
  • 1 dl krutonger
  • salt
  • peppar
  • 100 g broccoli

Gör så här

  1. Skiva lök och vitlök och fräs tillsammans med tärningar av bacon.
  2. Skär ned broccoli i mindre bitar och tillsätt tillsammans med vattnet.
  3. Tillsätt matlagningsgrädde och koka i hop 5-7 min under omrörning.
  4. Mixa i blender med spenaten till krämig konsistens. Smaka av med salt och peppar samt vitvinsvinäger.
  5. Skiva vårlöken tunt. Dela kokta ägg på hälften.
  6. Servera soppan med äggen och toppa med bacon och vårlök.
16 november 2014