Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Kurser
Sök
visa meny för konto
Beer braised lamb shank
Beer braised lamb shank
12
Spara
Av:
Jonas Cramby
Från:
Nyhetsmorgon
9
ingredienser
Lammlägg som långkokas i öl.
Lamm
Så väljer du rätt kött i köttdisken
Ingredienser
1,5 lammlägg (på ben)
3 msk chilipulver
2 msk malen spiskummin
1 msk torkad koriander
0,5 msk malen kanel
majsolja, till stekning
66 cl mörk öl
4 msk äppelcidervinäger
2 msk tomatpuré
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Blanda de torra kryddorna i en skål och klappa sedan in dem i lammläggarna.
Bryn läggarna 2-3 minuter på varje sida i en gjutjärnsgryta med lite olja i.
Sänk värmen och häll sedan i ölet, vinägern och tomatpurén.
Lägg lock och låt puttra 2-4 timmar. ta av locket mot slutet och koka ihop bräseringsvätskan något.
Dra bort köttet från benen med en gaffel och servera det sedan med bräseringsvätskan något.
Serveras med små vete- eller majstortillas, tunt skivad avokado, silverlök och några limeklyft
Skapa anteckning
Dela
Via e-post
Facebook
Pinterest
Twitter
Skriv ut