Beer braised lamb shank
Beer braised lamb shank
9 ingredienser
Ingredienser
- 1,5 lammläggar på ben
- 3 msk chilipulver
- 2 msk malen spiskummin
- 1 msk torkad koriander
- 0,5 msk malen kanel
- majsolja, till stekning
- 66 cl mörk öl
- 4 msk äppelcidervinäger
- 2 msk tomatpuré
Gör så här
- Blanda de torra kryddorna i en skål och klappa sedan in dem i lammläggarna.
- Bryn läggarna 2-3 minuter på varje sida i en gjutjärnsgryta med lite olja i.
- Sänk värmen och häll sedan i ölet, vinägern och tomatpurén.
- Lägg lock och låt puttra 2-4 timmar. ta av locket mot slutet och koka ihop bräseringsvätskan något.
- Dra bort köttet från benen med en gaffel och servera det sedan med bräseringsvätskan något.
- Serveras med små vete- eller majstortillas, tunt skivad avokado, silverlök och några limeklyft