Glutenfritt grovt bröd

Glutenfritt grovt bröd
Foto: filippa tredal

Ett grovt glutenfritt bröd som är både saftigt, hållbart, smakrikt och har ett härligt tuggmotstånd. Brödet bakas på bland annat sojamjöl och bovetemjöl. Recept ur boken Nytt bröd - baka gott utan gluten.

Gott tillsammans med till exempel hemgjord leverpastej och inlagd gurka.

13 september 2013

Du behöver

  • 600 g kallt vatten
  • 10 g jäst
  • 100 g solroskärnor
  • 30 g linfrö
  • 35 g melonkärnor
  • 50 g mörk sirap
  • 20 g nyponskalsmjöl
  • 1 tsk brödkryddor
  • 1 tsk salt
  • 50 g boveteflingor
  • 60 g sojamjöl
  • 160 g bovetemjöl
  • 25 g psylliumfröskal
  • smör till formen
  • boveteflingor att strö över brödet

Gör så här

  1. Blanda samman alla ingredienser till en slät och ganska lös deg.
  2. Häll degen i en smörad form, cirka 1,5 liter. Strö över boveteflingorna.
  3. Låt degen jäsa i cirka 2 timmar.
  4. Grädda i 175 grader i cirka 75 minuter.
  5. Låt svalna och vila innan du skär i det – gärna till nästa dag.
Kommentera receptet

Fler goda recept