Grillad entreôte Gangnam Style med sparris

Jennie Walldén KM

Grillad entreôte Gangnam Style med sparris

14 ingredienser

Marinerad entreôte med smörstekt shitake samt honungsglaserad sparris och vårlök.

Ingredienser

portioner
  • 800 g entrecôte, tjocka skivor

marinad

  • 3 msk japansk soja
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk vitt vin
  • 2 klyftor vitlök, rivna

Grönsaker

  • 16 gröna sparrisar
  • 4 färska vårlökar
  • 100 g shiitakesvamp (eller ostronskivling)
  • 4 msk ostronsås
  • 2 msk honung, flytande
  • 4 tsk sesamolja
  • 1 msk sesamfrön, rostade
  • smör och rapsolja, till stekning

Gör så här

  1. Blanda samman marinaden till köttet.
  2. Låt entrecoten vila medan du förbereder det övriga, eller gärna över natten.
  3. Skär av nedersta delen av sparrisen, ca 2-3 cm. Skär dem jämnlånga. Ansa vårlöken och dela i halvor eller kvartar beroende på storkel. Skär dem jämnlånga med sparrisen.
  4. Blanda oystersauce, honung och sesamolja väl till en tjock glaze.
  5. Grilla köttet till en innertemperatur på 55 grader för rare eller högre för mer genomstekt kött. Eller stek på hög värme i olja till önskad innertemperatur. Låt vila.
  6. Stek sparris och salladslök i rapsolja på hög värme i ca 2 minuter. Häll på hälften av glazen och låt steka med i 1 minut. Dra åt sidan. Om du använder shitake eller ostronskivling, stek dem samtidigt i smör och olja på hög värme.
  7. Skär upp köttet och lägg upp på tallrikar tillsammans med sparris, vårlök och svamp. Strö sesamfrön över grönsakerna. Servera genast!