Kafta bsoniye

Foto: Jens Nordström
Kafta bsoniye
11 ingredienser
En spännande rätt med köttfärs, potatis, paprika och massvis med kryddor.
Ingredienser
- 600 g nötfärs
- 1 gul lök
- 3-4 tomater
- 1 paprika
- 1 kg potatis
- 2 dl persilja, hackad
- 1 tsk salt
- 0,5 tsk svartpeppar
- 1 tsk sju kryddor (eller kaftakrydda)
- 1 passerad tomat
- 1-2 l vatten
Gör så här
- Blanda samman köttfärsen, den hackade löken och persiljan. Krydda med salt, peppar och sju sorters kryddor (eller kaftakryddan)
- Skala potatisen och skär den i skivor. Fritera lätt i olja.
- Tag nötfärsen och tryck ut den i botten på en form.
- Skiva tomaterna och lägg dem ovanpå nötfärsen.
- Ta de friterade potatisarna och lägg ett lager ovanpå tomaterna.
- Blanda passerade tomater med vatten, svartpeppar och salt. Häll över gratängen.
- Tillaga i mitten av ugnen på 225 grader i cirka 30 minuter.