Snabb laxpudding

45 röster
30 min
4
Snabb laxpudding
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Allt i en låda! Den här laxpuddingen är både god och snabblagad.

Visa mer
30 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 6 kokta potatisar
  • 1 gul lök
  • 3 ägg
  • 1 dl mjölk
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 knippe salladslök
  • 200 g gravad lax i skivor
  • smör
  • 1 litet knippe dill

Gör så här

  1. Skala potatisen och koka den mjuk i en kastrull med lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt svalna.
  2. Skiva potatisen. Skala och skiva löken. Vispa ihop ägg och mjölk. Salta och peppra.
  3. Fräs lite smör i en stekpanna. Lägg i potatis och lök och låt det bli varmt.
  4. Slå äggstanningen över potatisen. Lyft och rör försiktigt så att äggstanningen rinner ner mellan skivorna. Stek på svag värme tills äggstanningen stelnat.
  5. Skär salladslöken fint och lägg den ovanpå.
  6. Lägg sedan gravlaxskivorna överst och låt dem bli ljumma.
  7. Häll över lite skirat smör och garnera med dill.
21 februari 2012

Laddar fler recept