Ett riktigt bra grundrecept på köttbullar

Spela video Ett riktigt bra grundrecept på köttbullar
Foto: Matton

Fredrik Erikssons otroligt goda recept på köttbullar. Glutenfria? Använd riven kokt potatis (2 stycken) istället för mjölk och ströbröd. Samma smet fungerar även utmärkt att göra pannbiffar på.

19 februari 2015
4

Du behöver

  • 400 g blandfärs
  • 1,5 dl mjölk eller vatten
  • 4 msk ströbröd
  • 1 ägg
  • 1,5 tsk salt
  • 1 tsk vitpeppar
  • 2 msk smörfräst hackad lök
  • ev lite socker

Förslag på smaksättning

  • dijonsenap
  • kryddpeppar
  • anjovis
  • 1 skvätt whiskey

Gör så här

  1. Blanda ströbröd med mjölken, låt svälla i 10 min.
  2. Rör ner färsen och arbeta den till en smidig smet.
  3. Tillsätt ägg, salt, vitpeppar och lök.
  4. Smaksätt smeten efter eget tycke och smak.
  5. Forma bullar eller biffar och smörstek dom gyllenbruna ca 5-8 min på medelhög värme.
Kommentera receptet

Fler goda recept