Vegetariska frikadeller med äppelchutney

Rune Kalf Hansen

Vegetariska frikadeller med äppelchutney

Av: Fabian Kalf Hansen, Rune Kalf Hansen

Från: Nyhetsmorgon

14 ingredienser

Vegetariska frikadeller gjorda på hårdkokt ägg, riven potatis och rostade solroskärnor. Serveras med äppelchutney.

Ingredienser

portioner

Frikadeller

  • 5 ägg
  • 50 g ost, riven
  • 200 g potatis
  • 50 g solroskärnor
  • 3 msk ströbröd
  • 1 tsk salt
  • 1 msk torkad rosmarin
  • svartpeppar

Äpplechutney

  • 2 dl sockerkokta äpplebitar
  • 1 dl rödlök, finhackad
  • 2 msk persilja, hackad
  • 0,5 citron, saft från
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Lägg äggen i kokande vatten i 11 min, skölj med kallt vatten. Gröp ur äggen och pressa dem till puré.
  2. Riv osten. Koka och pressa potatisen. Rosta och grovmixa solroskärnorna.
  3. Blanda allt med kryddorna.
  4. Stek frikadellerna i smör eller olja tills de fått fin färg.#

Chutney

  1. Blanda ingredienserna till chutneyn och smaka av.
  2. Servera frikadellerna med äppelchutneyn. Även varma grönsaker och finstrimlad vitkål smaksatt med riven ost, strimlad rödlök, hackad persilja, olja, salt och peppar är gott till.