Scones med blåbärscreamcheese

Emelie Holm

Scones med blåbärscreamcheese

11 ingredienser

Scones är lätt att baka! Servera dina scones nygräddade med vispad blåbärscreamcheese och färska jordgubbar.

Ingredienser

Scones

  • 8 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl strösocker
  • 150 g smör, kallt
  • 1 ägg
  • 2 dl mjölk
  • ägg, till pensling

Blåbärscreamcheese

  • 1 förp färskost
  • ca 3 msk blåbärssylt
  • jordgubbar, till servering

Gör så här

Scones

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och socker i en bunke.
  3. Tärna smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna.
  4. Vispa samman ägg och mjölk.
  5. Blanda vätskan med de torra ingredienserna till en deg.
  6. Platta ut degen, cirka 2 centimeter tjock på en mjölad yta och stansa ut med en rund utstickare.
  7. Lägg på en plåt med bakplåtspapper, pensla med ägg.
  8. Grädda dina scones tills de får fin färg, cirka 15 minuter.

Blåbärscreamcheese

  1. Vispa ihop färskost och blåbärssylt så den blir fluffig i konsistensen.
  2. Servera dina nygräddade scones med vispad blåbärscreamcheese och jordgubbar.