färska bär (t ex jordgubbar, röda vinbär och blåbär)
Gör så här
Håll skärmen tänd
Maränger
Sätt ugnen på 150 grader.
Vispa äggvitorna tills de blir vita och fasta, det tar cirka 3 minuter.
Tillsätt socker och citronsaft och vispa tills blandningen har blivit glansig, cirka 3–4 minuter.
Rör ner maizenan.
Lägg marängen i en spritspåse eller liten plastpåse, klipp ett litet hål och spritsa ut marängbottnar på en plåt med bakplåtspapper, bottnarna ska vara cirka 10 centimeter i diameter. Se till att det blir en kant på dem så det går att fylla dem när de är gräddade.
Grädda i 15 minuter, sänk värmen till 100grader och grädda i ytterligare 30 minuter. Låt svalna på ett galler.
Citron- och mascarponekräm
Vispa grädden.
Blanda mascarpone och lemon curd.
Vänd försiktigt ner den vispade grädden, lite i taget.
Montering
Fyll en spritspåse med krämen och fyll marängerna.