Chokladmuffins med nutella

Elisabeth johansson 2

Chokladmuffins med nutella

15 ingredienser

Saftiga chokladmuffins toppade med nutellafrosting och kakaonibs.

Ingredienser

portioner st

Chokladmuffins

  • 150 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl gräddfil
  • 2 ägg
  • 1,5 dl rörsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl kakao
  • 50 g mörk choklad 70 %

Nutellafrosting

  • 75 g mörk choklad
  • 125 g smör, mjukt
  • 75 g florsocker
  • 1 dl Nutella/hasselnötskräm

Att strö över

  • 2 msk kakaonibs (eller hackad choklad)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och blanda med mjölk och gräddfil. Vispa ägg, råsocker och vaniljsocker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och kakao och sikta ner i smeten tillsammans med vätskan. Vispa ihop till en jämn smet.
  2. Fördela smeten i 12 pappersmuffinsformar i en muffinsplåt. Strö över grovt hackad choklad och grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Ta ut och låt svalna på ett galler.

Frosting

  1. Hacka och smält chokladen. Vispa upp smör och florsocker. Tillsätt nutellan och chokladen och vispa ihop till en len frosting. Spritsa frostingen på muffinsen och strö över kakaonibbs.